Gelukkige zelfverzekerde kinderen wie leven vanuit hun talenten, hebben ouders
wie werken aan hun eigen idealen. Ouders wie de eigen talenten inzet om te blijven
groeien in hun persoonlijke geluk daarmee de totale balans moeiteloos bewaakt!

Weten hoe ook jij
Jouw balans nog sterker gaat bewaken
Jouw kinderen nog meer kan bieden
Jouw talenten en idealen laat groeien
Jij sterk blijft staan!

Coaching pleinOuderschap plein Training plein

Vraag een oriënterend gesprek aan en krijg een persoonlijk advies dat past!

 

Binnen het ouderschap draait alles het snel om de kinderen. Het ritme de planning maar ook de financiën en vrije tijd wordt gepland rondom het gezin. Dat is heel normaal en hoort ook zo te gaan. Het gebeurt uit de natuurlijke ouderlijke zorgen en liefde binnen de algemeen normale gezinsleven geeft het meer geluk en meer kansen. Wanneer het anders gaat dan verwacht en gehoopt gaan ouders meer zorgen voor hun kinderen door zichzelf op te offeren. Ook dit is een natuurlijke reactie in het beschermen en ouderlijke liefde voor de kinderen. Immers de kinderen horen vrij veilig en gezond te blijven. Binnen het ouderschap zal dit ook geregeld in korte fases aan de orde komen komend vanuit de ontwikkelingen of een gebeurtenis. Hiervoor zijn ouders toegerust in hun leer en vormt dan ook geen enkel gevaar op lange termijn.

De zwaarte van geraaktheid en/of de duur kan deze natuurlijke balans verstoren waardoor het een kettingreactie kan gaan geven. Een onwenselijke situatie binnen de gezinssfeer ontstaat en ouders zetten hun eigen idealen (tijdelijk) op stop om alle beschikbare tijd over te hebben aan het beschermen van de belangen van hun kinderen. Een afvlakking ontstaat het gaat meer energie kosten en ondanks alle inzet komen er steeds meer kleine hobbels om te nemen, het gezin vloeit langzaam uit elkaar.

Hoe natuurlijk vanzelfsprekend deze reactie ook is het opzijzetten van de eigen idealen en persoonlijke ontwikkeling van de ouders is onwenselijk. Het verslechtert enkel de situatie in plaats dat het belang van de kinderen beschermd wordt.

De balans hervinden tussen persoonlijke groei – ouderschap en het gezinsleven met je kinderen en je eigen persoonlijke idealen behouden levert de beste basis aan het beschermen en het beste geven aan de kinderen.
Hoe je ondanks alles dit toch kan blijven doen, we komen graag met jou in gesprek om te komen tot passende oplossingen.