U als werkgever krijgt direct te maken met de impact van een (ingrijpende) gebeurtenis binnen het persoonlijke als privéleven van uw medewerker.

    • Uw medewerker kan uw hulp goed gebruiken wanneer het in zijn privé niet (meer) gaat zoals gehoopt.
    • Of u vermoed dat er meer aan de hand is misschien heeft u het vermoeden dat er wel eens sprake kan zijn van huiselijk geweld, kindermishandeling of ander leed.

Het gesprek erover aan gaan kan lastig zijn

  • Uw weet niet hoe u dit gesprek aan kan gaan,
  • U vermoed dat er niets uitkomt het zelfs invloed gaat hebben op de werkrelatie en vertrouwen
  • uw medewerker zal niet direct vragen om hulp, maar wel zoekend zijn of
  • U wilt het eerst verder uitzoeken voordat u er melding van maakt. .

Dit zoeken merkt u in zijn functioneren, aanwezigheid en motivatie maar ook het team ondervind er last van de targets en correctheid gaat meer energie vragen.

`

Een afspraak maken voor en vrijblijvende offerte,
Of neem direct contact op met Mark Helmink 06 44895078

Door het inzetten van het feniksgesprek wordt er doeltreffende en vaak al binnen enkele gespreksrondes gekomen tot een gewenst resultaat een werknemer wie in zijn werk gemotiveerd blijft doen en de impact van een gebeurtenis kan verwerken. Doordat de medewerker zich geholpen voelt.

Voorkomen dat er uitval of onenigheden ontstaan vraagt passende ondersteuning dat verder gaat dan enkel het voeren van een aandacht gesprek of functioneringsgesprek. Vaak voelt het voor de desbetreffende medewerker als slecht nieuws gesprek, waarmee de kans op dicht slaan en zelfs uitval vergroot wordt.

Een gesprek met een duidelijk onafhankelijke partij waarbij de aanleiding -vaak een gebeurtenis met impact- wordt gebruikt om de interesses en veranderingen in beeld te krijgen levert vaak nieuwe kansen op waardoor uitval en prestatieverlies voorkomt vaak betrokken medewerkers oplevert maar vooral bedrijfsresultaten laat groeien in plaats van tegenvallende resultaten.