Doelgroepen

Een mediator als neutrale partij

Als mediator voel je al snel aan je onderbuikgevoel wanneer er niet afgehandelde conflicten zijn. Wij kijken met een neutrale blik graag mee.

Een mediator als neutrale partij

Mensen komen bij een mediator wanneer ze samen niet uit een conflict komen. Om de onenigheid op te lossen hebben ze behoefte aan een neutrale partij om te bemiddelen. Een mediator zal met een neutrale blik, opzoek gaan naar het gezamenlijk belang van beide partijen.

“Ik en mijn partner zijn sinds kort uit elkaar maar, we komen samen niet uit de afspraken over onze kinderen, zou een mediator ons kunnen helpen?”

Een mediator voor een mediator

Voordat de gezamenlijke belangen tegenover elkaar kwamen te staan, heeft zich voorafgaand een proces afgespeeld die leidend is voor de manier waarop de partijen bij de mediator terecht komen. Het mediation proces zal hierdoor beïnvloed worden. Als mediator voel je al snel aan je onderbuikgevoel wanneer er niet afgehandelde conflicten zijn. Hierbij is gedrag de stem van de emoties, gevoelens en het waarderingsniveau. Als deze stem zich laat horen kan het gedrag geïnterpreteerd worden als ongewenst en het is voor mediators de kunst om te kijken naar de onderliggende motivatie van dit gedrag. Ons brede scala aan diensten omvat niet alleen mediation, maar ook ondersteuning als klankbord voor mediators.

Ook zijn wij zaakkundig in het helpen maken van een ouderschapsplan wanneer zich impactvolle gebeurtenissen voordoen binnen een gezin. Daarnaast kunnen wij onze digitale omgeving inzetten voor ouder afspraken, communicatie en een uitgebreid kind dossier. Deze digitale bewaarplek voor informatie is nuttig bij gescheiden ouders maar ook voor het contact tussen ouder en zorgverlener, onderwijs of coach.

“Als mediator zegt mijn onderbuikgevoel wel eens dat er informatie wordt achtergehouden, achteraf klopt dat ook vaak. Het staat in de weg van het mediaton proces, hoe ga ik hiermee om?”

Dienst(en) voor Mediators
Advies en ondersteuning

Een Sparringsessie

Een sparringsessie is een eenmalig adviesgesprek voor een gestelde hulpvraag omtrent buitensluiting.

Workshop

Buitensluiting en professionals

Deze eenmalige 3 uur durende workshop is speciaal ontworpen voor professionals.

Advies en ondersteuning

Het Adviesgesprek

Wij bieden ondersteuning door middel van een adviesgesprek op basis van een hulpvraag omtrent buitensluiting.

Onze doelgroepen

Maak hieronder een keuze uit onze doelgroepen

Werkgevers

Werkgevers

Als een werknemer te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in zijn privéleven, dan is dat op de werkvloer niet te missen. ontdek de gevolgen en veel gestelde vragen.
Kind en Ouder

Kind en ouder

Het leven zit vol met verrassingen en helaas kunnen we een onverwachte gebeurtenis niet van tevoren zien aankomen. Wel kunnen we ondersteuning bieden om een gezin te helpen herstellen van een ingrijpende gebeurtenis.

Mediators

Als mediator voel je al snel aan je onderbuikgevoel wanneer er niet afgehandelde conflicten zijn. Wij kijken met een neutrale blik graag mee.
Zorg en Onderwijs

Zorg en onderwijs

Als toegewijde onderwijzer en betrokken ouder heeft u één gemeenschappelijk doel: een veilige leeromgeving creëren voor een kind. Maar wat als het leerproces wordt verstoord door een onverwachte situatie?