Doelgroepen

Verbondenheid door generaties geeft kracht aan ontwikkelen

Bij Essentieplein geloven we in de onverbrekelijke band tussen generaties. Onze dienstverlening gaat verder dan het individu; we omarmen de hele familie. Grootouders spelen daarbij een essentiële rol, omdat zij bijdragen aan de volledige ontwikkeling van talenten en kwaliteiten binnen de familie.”

Bij Essentieplein geloven we in de onverbrekelijke band tussen generaties. Onze dienstverlening gaat verder dan het kind en ouders; we omarmen de hele familie. En daarbij spelen grootouders een bijzondere rol.

De Liefdevolle Band: Grootouders en Kleinkinderen

Grootouders zijn de bewaarders van verhalen, de bron van wijsheid en degenen die ons verbinden met onze wortels. Bij Essentieplein erkennen we de speciale band tussen grootouders en kleinkinderen. Het is een band die niet wordt beperkt door tijd, afstand of leeftijd. Het is een band die generaties overbrugt en harten verwarmt.

“De relatie tussen kinderen en hun grootouders en familieleden is uniek en waardevol. Samen creëren we herinneringen die een leven lang meegaan.”

Essentieplein: Waar Generaties Samenkomen

Onze dienstverlening is niet alleen gericht op het individuele kind, maar ook op de familie als geheel. We creëren een veilige ruimte waar grootouders en kleinkinderen elkaar kunnen ontmoeten, verhalen kunnen delen en herinneringen kunnen maken. Of het nu gaat om een gezellige knutselmiddag, een wandeling in het park of gewoon een goed gesprek, Essentieplein staat klaar om deze bijzondere momenten te faciliteren.

Samen Sterker: Ondersteuning voor Grootouders

Grootouders spelen een belangrijke rol in het leven van een kind. Daarom biedt Essentieplein ondersteuning aan grootouders. Of het nu gaat om advies, workshops of gewoon een luisterend oor, we zijn er voor hen.

Want een sterke band tussen grootouders en kleinkinderen draagt bij aan het welzijn van het hele gezin.

Dienst(en) voor Kind en Grootouders & familie
Workshop

Essentiepocket voor ouders

In deze 3-delige workshop van 1,5 uur krijgt u uitleg over onze unieke “Essentiepocket”.

Advies en ondersteuning

Een Sparringsessie

Een sparringsessie is een eenmalig adviesgesprek voor een gestelde hulpvraag omtrent buitensluiting.

Onze doelgroepen

Maak hieronder een keuze uit onze doelgroepen

Werkgevers

Werkgevers

Als een werknemer te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in zijn privéleven, dan is dat op de werkvloer niet te missen. ontdek de gevolgen en veel gestelde vragen.
Kind en Ouder

Kind en ouder

Het leven zit vol met verrassingen en helaas kunnen we een onverwachte gebeurtenis niet van tevoren zien aankomen. Wel kunnen we ondersteuning bieden om een gezin te helpen herstellen van een ingrijpende gebeurtenis.

Mediators

Als mediator voel je al snel aan je onderbuikgevoel wanneer er niet afgehandelde conflicten zijn. Wij kijken met een neutrale blik graag mee.
Zorg en Onderwijs

Zorg en onderwijs

Als toegewijde onderwijzer en betrokken ouder heeft u één gemeenschappelijk doel: een veilige leeromgeving creëren voor een kind. Maar wat als het leerproces wordt verstoord door een onverwachte situatie?