De pleinen van het Essentieplein
Om te kunnen verbinden zijn de vaardigheden en vakgebieden onderverdeeld in pleinen waardoor
kwaliteit, snelheid en duidelijkheid geboden kan worden vanuit elk vakdeskundigheid

Ik hoor erbij plein: Actief bezig gaan om het buitengesloten gevoel te omarmen zodat het winst geeft in het versterken van eigen kracht met invulling geven aan een zelfverzekerde sterke ontwikkeling van de eigen talenten.

Hoe pijnlijk het buitensluiting (gevoel) ook is, ontstaat het na een veranderende gebeurtenis, pesten of verstoting je zult het lef en steun nodig hebben om het te omarmen, door de waar en hier komt het vandaan hoef je enkel te vertellen. Samen met de weet wat je graag zou willen, stippelen we de weg uit, ervaar je steun om vanuit het doen van de eigen talenten, kwaliteiten en interesses je kracht te ervaren om de verandering door te voeren waarmee je erbij hoort door sterk jezelf te zijn …meer…

Coaching plein: Handreikingen met aandacht vanuit mogelijkheden creëren om te gaan ervaren hoe ze passen in jouw natuurlijke zijn en talenten.
Dat is coaching vanuit de essentie; aandacht voor wie je bent, waar je tegen aan loopt vanuit jouw vragen van waarom andere het als probleem ervaren waardoor jij onzeker of twijfels gaat krijgen, met het niet begrepen en buitengesloten gevoel ervaren. …. meer …

Werkgeversplein: De plek waar je als werkgever ondersteuning advies en kennis vindt om kosten, uitval, pesten en productieverlies te voorkomen wanneer een medewerker g/troffen wordt door een (ingrijpende) gebeurtenis in zijn privé er veranderingen optreed in zijn motivatie, aanwezigheid en samenwerking door er te zijn voor je werknemer als stabiele baken.

Trainingsplein: kennis overdracht en vaardigheid training is nodig om steeds opnieuw handelingsbekwaam vanuit kennis en vaardigheden te kunnen blijven werken. De kennis en vaardigheden die andere kunnen helpen in het verbreden van hun vakkennis is het ook de plek waar de trainers leren van de deelnemers. Vanuit het Essentieplein is het verzorgen van trainingen, bijeenkomsten en lezingen ook een plek om elkaar sterker en alert te houden in de hulp en dienstverlening om de thuis van iedereen veilig en vertrouwd te laten zijn om te kunnen genieten en groeien in de talenten en levensgeluk.

Plein Kindsbelang: Wil je weten wat het belang is, welke rechten en plichten er zijn en hoe het vertaald kan worden in de dagelijkse bezigheden en behoeftes van kinderen en jongeren. Dan is het plein Kindsbelang er voor jou. Eenvoudige uitleg en tools waarmee kinderen kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden zodat ze mogen vertrouwen opgehoord en gezien worden als volwaardige persoon in dat wat ze nodig hebben om zichzelf te kunnen ontdekken.

Ouderschap plein: Ouder zijn blijft! De ouderlijke verantwoording draag je nu, samen, om straks over te dragen aan jouw kinderen wanneer ze als volwassenen zelf hun weg gaan.
Hoe je de basis legt zodat je straks als gelukkige onbezorgde ouder kan genieten van jouw volwassen kinderen, wie zeggen dank je ouders dat jullie er altijd voor me zijn geweest me gesteund hebben om mezelf te kunnen ontdekken en mijn talenten te ontwikkelen zodat ik kan doen wat ik het liefst doe. …meer…

Kennis en innovatie plein: Een belangrijke plek binnen het Essentieplein is de eigen kennis en innovatie plein om de dienstverlening te kunnen laten aansluiten in de praktijk. Door de ervaringen, feedback en ontwikkelingsleer van jongeren en professionals om passende ondersteuning te blijven bieden die passen binnen de veranderingen in de maatschappelijke behoeftes, werkomgevingen en regel en wetgevingen.